Charlotte - oprichter Vitalott

Ik ben Charlotte Westra, 26 jaar, mama van 3 geweldige kindjes, eet &sport liefhebber!

 

Waar ik van houd

Mijn 3 geweldige kinderen en familie.

Favo sport

Dansen, dansen, dansen, en buikspieroefeningen for life

Favo food

Een Indiaas curry receptje, ooit door mijn vader gevonden in het NRC.

Kwaliteiten

Opgeleid gewichtsconsulente & hospitality manager.

Aansturend, sociaal, perfectionistisch, empathisch, begrijpend & verantwoordelijk.

 

Hieronder lees je mijn verhaal...

 

 

 

 


 

 

Ik heb vanaf mijn 13e in de horeca gewerkt, al van jongs af aan dus een passie voor eten gehad. Daarnaast heb ik ook altijd een passie voor sport gehad. Ik hield erg van dansen maar een toekomst zat er helaas niet in. Ik ben op mijn 15e toen de opleiding SportMarketing& Management gaan doen, maar kon er toch niet helemaal mijn weg in vinden (veel te jong natuurlijk!). Toen dus een jaar later voor mijn horeca passie; maar van Alkmaar naar Friesland verhuisd voor de opleiding International Hospitality Management. Ik vond het geweldig om mijzelf als manager te ontwikkelen en dat dan ook nog in combinatie met eten en drinken, ik had mijn weg gevonden!

 

Dacht ik… 

 

Vanaf mijn puberteit worstelde ik altijd al een beetje met mijn gewicht, ik was niet dik, maar ook zeker niet de slankste. Ik heb altijd veel gedanst, gefietst, maar ook heel erg lekker gegeten! 

Als puber heb ik destijds meerdere dingen geprobeerd, denkend aan Sonja Bakker, gewoon het boekje volgen, dat zou toch moeten lukken?

Helaas, een standaard dieet werkt niet. Elk lichaam heeft andere behoeftes, afgestemd op zijn of haar doelen, activiteiten en de basale energiebehoefte.  Ik had geen idee.

Ik verhuisde op mijn zestiende naar Friesland voor mijn studie, joepie op kamers! Gezond eten? Nee natuurlijk niet, en als je dan ook nog in een discotheek gaat werken wordt het gewicht er niet beter op kan ik je vertellen;).

 

Op mijn achttiende vond ik hem, mijn liefde! Wanneer de meeste beginnen met feesten begon ik mijn balans te vinden. Samenwonen, vaste baan, ons eerste kindje werd geboren en ik maakte mijn studie ook maar eens af. Vervolgens werd ons tweede kindje geboren, en toen dacht ik, ik ben super gelukkig maar met mijn lijf eigenlijk nog steeds niet, hier moet wat aan gebeuren! 

Voor de zwangerschappen woog ik altijd tussen de 65kg en 70kg (1.71cm), tijdens de zwangerschappen 83kg, maar na de tweede bleef ik hangen op 74kg.

 

Ik gooide mijn levensstijl om, bestudeerde zoveel mogelijk over sport en voeding, begon gezond te eten en te sporten, ik was binnen 4 maanden 14 kg kwijt! Ik voelde mij fit, vol energie en super gezond! Waarom had ik dit niet eerder gedaan? Ik zag er zelfs nog veel beter uit dan in mijn puberteit (en dat na 2 kindjes!).

Ik bedacht mij dat ik anderen ook zo’n gevoel zou willen geven, het is mogelijk, een totaal ander lichaam, met een zelfverzekerd, gezond en fit gevoel!

 

Het had mij verbaasd hoe snel een lichaam en geest konden veranderen in een korte tijd. 

Ik dacht altijd dat mijn benen stevig en recht waren en er geen vorm in zat, en dat dit gewoon mijn bouw was, deels waar, maar met de juiste oefeningen en voeding kreeg ik er uiteindelijke een mooie vorm in!

Ik was er over uit, ik wil anderen helpen! Maar niet zonder dat ik zeker weet waar ik over praat (mijzelf als testpersoon prima, maar anderen niet;)). 

Tijdens mijn derde zwangerschap begon ik daarom hiervoor een studie te volgen, en geslaagd! 

 

Mijn ervaringen in diëten, sporten, horeca, hospitality en management hebben uiteindelijk de combinatie voor mij gevormd; coach in ‘bodymanagement’. 

 

 

Ik leer jou graag jouw body te managen met behulp van Vitalott’s cycle of success!