· 

Fitmom week 3!

 

Wat een week…. Ik zie nog steeds een paar keer per nacht de klok, en stortte gisteren dan ook even helemaal in. Oververmoeid en met een migraine aanval is er maar 1 plek en dat is mijn bed, hoe graag ik ook van alles wil, rust rust rust is soms zo belangrijk! Heb ik deze week nog een beetje gezond kunnen eten en wat beweging gehad? Aan beweging met die koters zeker geen gebrek, maar sporten?:)

 

 

Dinsdag

Het was mij het nachtje wel weer, Miya veel wakker (zijn we inmiddels al bijna aan gewend) ze wekte ons vrolijk om 01:30, 03:45, Johnny moest ineens naar de wc om 04:30(bewaar dit even voor een paar uurtjes later…)en Frankey wekte ons om 06:00 met een nat bed waar Miya ook weer wakker van werd, woehoe goedemorgen!

Ik startte de dag met mijn alltime favourite banaan-havermoutpannenkoekjes,, want de eieren moesten op (ik kan niet tegen eten weggooien). Ik maakte een dubbele portie want het is ook de favourite van de kids!

In de middag waren beide kindjes naar school en Miya lag lekker in bed, meee-time! Ik deed nog een rondje koelkast en vond het zonde om de pitabroodjes weg te gooien, dus ietsiepietsie 30+ kaas er op en in de oven. Lekker!

In de avond gingen we weer bij mijn schoonmoeder eten, ze had kip tandori gemaakt, lekker! Normaal eet ik altijd zilvervliesrijst, maar een keertje witte rijst is ook zeker weer genieten. Ik nam wel een iets kleinere portie vanwege de pitabroodjes van de middag, de koekjes sloeg ik ook over, ook al kon ik de paaseitjes echt niet weerstaan! Oke, 4 dan…..

Na het eten gingen we gezellig met de hele fam nog even naar de Gamma (I loveeee bouwmarkten) want we moeten de muur nog een keertje verven…

Thuis kindjes op bed, wij verven, en ik doe nog een beschermlaagje over de vloer, nog een bakje kwark en thee, 00:30 bedtijd..

 

Woensdag

Wauw wat een lekker weer! Het geeft meteen energie!

Wanneer we wakker worden is Johnny al naar school gebracht, wij gaan voor een check-up voor Miya lekker lopend naar het consultatiebureau. Ik had weer eens haast dus at alleen snel een banaantje. Alles was in orde, ik kreeg als advies om eventueel brood en meer drinken aan te bieden voor het eventuele doorslapen, let’s give it a try (ik heb nu al het zweet op me rug voor die stukjes brood)…

In de middag is Johnny lekker vrij, zij eten een broodje en ik mijn crackers met kipfilet, We spelen spelletjes als Frankey en Miya even slapen. Daarna is het snel de bedden weer opmaken en eten koken want mama is going out tonight!

We aten simpel een kipburger met aardappeltjes, doperwtjes en boontjes.

’s Avonds was het ladies night in de bios, een glaasje prosecco en lekker popcorn! En oja de spanning van Fifty shades freed zal wel wat calorieën verbrand hebben (haha!)..

Eenmaal thuis eet ik toch nog wat snoepjes uit de zak die ik beloofd had voor de kindjes mee te nemen..

 

Donderdag

Kindjes naar school brengen! Ik vind het altijd zo leuk om even met ze te spelen op schooltje, en het afscheid is altijd hartverwarmend. Als ik thuis kom zit Miya alweer op mij te wachten, even snel voeden, zelf ontbijten met m’n bakje kwark en koffie en boven poetsen maar!

Het lijkt wel alsof ik altijd tijd te kort kom, ik ben nog niet klaar en Miya heeft alweer haar fruit nodig, ik moet Frankey halen, en dan Johnny halen, broodje eten, Johnny brengen, Miya weer voeden (dat broodje gaat er nog niet zo lekker in), en dan maar weer boven het poetsen afmaken. Wanneer ik aan het stofzuigen ben merk ik dat Miya wat huilerig wordt, die moet dus in bed, kan ik het nog niet afmaken!

Ik probeer Frankey ook in bed te krijgen maar die is het er niet mee eens, dus maar naar beneden, ik de was vouwen hij eventjes televisie kijken.

Dan is het alweer tijd om Johnny op te halen!

Thuis de jongens een bakje fruit, ik een latte met 2 biscuits, we doen een spelletje en bedenken wat we is gaan eten want papa eet niet mee….

Ze bedenken dat het pizza moet worden, dus halen we pizza’s bij Domino’s, oke en een kaneelbroodje, die zijn gewoon te lekker!

Na het eten wil ik boven nog afmaken dus dweil ik nog even snel. Daarna kindjes in bed, en ga ik na alles opgeruimd te hebben, even aan de blog en moet ik van mezelf om 22:30 toch echt nog even sporten. Een bakje kwark en serietje aan en om 00:00 naar bed!

 

Vrijdag

Frankey wekt ons weer lief en we gaan lekker allemaal badderen. Ik ontbijt weer een bakje kwark met koffie en bedenk hoe ik alleen met 3 kinders weer de boodschappen in een karretje ga krijgen, dat wordt dus minimaal boodschappen doen.

We halen Johnny uit school en gaan de boodschappen doen, het idee is voor 3 dagen, daarna kunnen we weer met z’n allen. Het ging allemaal prima, maar bij de snoepbakken krijgt Frankey ineens weer het leuke idee om op de grond te gaan liggen. Ik tel een paar keer tot 10 en heb weer is wat bedacht.. ze mogen helpen een valentijnskaartje uit te zoeken, wanneer ik 10x heb gezegd dat een voetbal-, mario- autokaart niet echt romantisch is, alle rekken 200 rondjes hebben gemaakt en allemaal een andere plek hebben gekregen is het snel tijd om weg te gaan!

We hebben in de winkel lekkere broodjes uitgekozen en ik ben weer voor de croissantjes bezweken. Ik lustte ze nooit, tot mijn tweede zwangerschap! Ik heb hier van geleerd dat ongezonde dingen die ik niet lekker vind ook gewoon niet meer moet eten, het is alleen maar ellende! Zo lustte ik ook nooit chocopasta, maar stiekem lik ik nu wel het mes af als ik de broodjes voor de jongens heb gesmeerd;.bij deze: DOE HET NIET!

De boodschappen moet ik ook nog snel opruimen, Frankey snel in bed na het broodje, dan Miya voeden en ook nog snel naar bed, en om half 4 naar de verjaardag van mijn schoonvader, dat lukte dus niet. Om half 5 gingen we naar de verjaardag, aten wij kippensoep(compenseert de croissants wat) met een broodje kaas en een hazelnoot gebakje. Kwart voor 8 tijd om te gaan want de kinders moeten morgen ook weer gezellig zijn.

Wanneer ik thuis op de bank zit wil ik de ‘verjaardagssteming’ wat voorzetten en ik drink een wijntje (ook voor bezweken in de supermarkt). Ik maakte ook een pakje toastjes open en at deze met kipsatésalade. Wijn alleen is gewoon niet zo lekker….00:00 bedtijd.

 

Zaterdag

Ik probeer redelijk gezond op te starten gezien de situatie van gisteravond en van de aankomende avond. Ik eet m’n bakje kwark en koffie en probeer mij wat betreft biscuitjes te beperken (die eet ik vaak tussendoor, niet goed).

We doen rustig aan, allemaal lekker badderen, kleertjes uitzoeken, daarna geef ik Miya haar fruit en gaat ze nog even slapen. Ik pak ondertussen alle spullen in, geef de jongens nog een broodje, voed Miya nog als ze wakker wordt en we vertrekken naar Alkmaar! Altijd zo fijn om mijn familie weer te zien. We gaan vanavond met de hele familie uiteten, eerst nog even gezellig bij m’n vader en moeder zitten waar mijn zus en lieve nichtje ook komen. Ze hebben altijd veel te lekkere dingen in huis, zoals speculaas brokken, ik bezwijk onder de ooo zo gezellige stemming. Het idee was om een vakantie uit te zoeken maar voor we het wisten moesten we al naar het restaurant. Terwijl we de kindjes entertainde dronken we gezellig wijntjes, at ik carpaccio en een heerlijk Oosters gerecht met biefstuk en kip. Het dessert redde wij (gelukkig) niet, de kindjes waren om 9 uur echt moe en we hadden nog een reis van 1,5 uur te gaan.

Gelukkig waren ze in de auto allemaal snel K.O.. Toen ze thuis wakker werden was het drama dus ik ging in mama-sprint en ze lagen allemaal weer snel verder te slapen. Snel nog even alles opruimen en ook naar bed.

 

Zondag

Het begint een beetje standaard te worden elke zondag, broodjes uit de oven. Deze keer hadden we ook wat extra croissants gehaald (what was I thinking?).

Ik had zin in een heerlijke relax-dag en toen kwam ik erachter dat dit de laatste dag was dat ik iets bij de Zara kon ruilen. Dus helaas, Miya voeden, kleren aan en gaan.

Eenmaal thuis ging Johnny met papa mee, Frankey was supermoe van de avonden hiervoor en Miya had ook nog niet geslapen, allebei in bed en ik lag even heeeeerlijk op de bank (voor 3 kwartier)!

We aten vanavond simpel, hutspot met runderrookworst, beetje aardappels schillen aanzetten, wachten en klaar. Wanneer de kindjes op bed liggen besef ik dat de fles wijn nog lang niet op is. We hadden ook nog toast en kruidenboter, gelukkig hielp vriendlief mee. 00:00 bedtijd.

 

Maandag

De slechte nachten gaan nog vrolijk door, en nu zie ik misschien een oorzaak, Miya’s eerste tandje is door (kan dat zo lang duren?)! Of het nou de reden is of niet, ik ben altijd op zoek naar een oorzaak, en ben blij dat ik iets heb kunnen vinden. Zo merk ik ook dat mijn gedachtes de laatste tijd een loopje met mij nemen. Ik kan over iets stressen, en dan ben ik mij weer druk aan het maken omdat ik over iets onbenulligs aan het stressen ben. Zo zit ik ook niet vaak ‘in het moment’ en ben ik alweer in mijn hoofd bezig met het volgende moment, heel vervelend, zo heb ik ook vaak het idee dat ik niet genoeg geniet van de momenten van mijn kindjes, dus vandaag gaan we daar is mee bezig! Ik neem voor alle kindjes minimaal een kwartier de tijd om volop gefocust met hun bezig te zijn, apart. Met Johnny en Frankey speel ik een spelletje wanneer Miya slaapt en met Miya ga ik ‘gymnastieken’ wanneer Johnny en Frankey even televisie kijken. Super fijn!

Ik ontbeet vanochtend weer met kwark, nu eens alleen gewone kwark met wat rode druiven, die hebben van zichzelf al superveel smaak! Ik lunchte met een tosti. Na dat onze grill was overleden maakte ik ze altijd in de pan, waar je helaas weer olie voor nodig heb, dus ik wilde weer een ouderwets tosti-ijzer met van die driehoekjes, en die had vriendlief zaterdag gehaald dus moest ik die wel even testen vandaag! En met 2 volkoren boterhammen en 40 gram 30+kaas en 1 plakje gerookte kipfilet is dit zeker niet heel ongezond. In de avond aten we broccoli met rijst en een Oosterse vegetarische burger. Wanneer de kindjes in bed lagen, ik even aan de blog werkte besloot ik nog even te gaan sporten, en sloot de dag af met een bakje kwark, sinaasappel en kopje thee. 00:00 naar bed.

 

 

Het resultaat van deze week:

Ben ik tevreden over deze week? Nee, er zit niet echt vooruitgang in. Ik ben er wel over uit dat als ik niet mijn eten track , ik eigenlijk gewoon mijn kop als een struisvogel in het zand steek. Zo zat er laatst een dagje bij dat ik toch is in ging voeren wat ik die dag allemaal had gegeten, 1940kcal en dit was nog voor het avond eten! Het is tijd om het grote doel op te breken in kleine concrete doelen, die geven wat meer overzicht, en op die manier kan ik mijn eind doel beter behalen:

 

1. Eerder naar bed, voor 23:30.

2. Alleen alcohol bij gelegenheden (max. 2 glazen/week).

3. Minimaal 3 dagen ‘clean’ eten: aardappel/rijst/pasta met mager vlees en groente.

4. Alleen op zondag ‘ongezonde’ broodjes.

5. Minimaal 3 x per week sporten.

6. Elke week een variërend nieuw tussendoortje/lunch/ontbijt.

 

Benieuwd of dit lukt?

Tot volgende week!

 

 

Liefs, mama Lot

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0