· 

Fitmom week 2!

Wat een week! Ik voel me net Mozilla Firefox met 2175 tabs open (zo zien mijn laptop en telefoon er eigenlijk ook altijd uit). Ik heb behoefte aan orde en rust in mijn hoofd. Ken je dat gevoel dat je soms wordt geleefd en dat je het gevoel heb dat je constant achter de feiten aanloopt? Nou dat heb ik nu dus een beetje. Wanneer Miya nog kleiner was werd ze altijd rond 9 uur wakker (en had ze doorgeslapen!), en had ik daarvoor mooi gedoucht, aangekleed, opgemaakt, jongens naar schooltje, ontbijt opgeruimd, wasmachine aan, en de dag kon ‘echt’ beginnen. Momenteel is ritme ver te zoeken en doen we alles een beetje tussen elkaar door. Voor mij is het dan ook echt nodig om te focussen op dingen. Wil ik sporten of even aan de blog, dan moet ik even rust om mij heen om me te kunnen concentreren (thank you slaaptekort). Benieuwd hoe ik deze week overleefd heb, nog heb kunnen sporten en gezond heb kunnen eten? Lees dan verder….

 

Dinsdag

Again, weer zo’n slechte nacht. Ik vraag me af wanneer ik voor het laatst meer dan 5 uren heb geslapen, of sowieso 3 uurtjes achter elkaar. Maar we gaan door! En het lijkt alsof ik er een beetje aan gewend ben geworden (wat kan je anders…). Nog zo’n leuk beginnetje van de dag, haarwasdag, ooo daar heb ik zo’n hekel aan, het fohnen en stijlen dan, bleh..

Maar wat een geluk, mijn moeder komt vandaag! Die woont hier 100 km vandaan, kunnen niet zomaar even langs vliegen, dus het is eigenlijk altijd een feestje wanneer zij komtJ. Blijkbaar denkt mijn moeder daar ook zo over want ze heeft bloemen, 2 tompouces en een hele appeltaart mee, wat kan het ook schelen!

Daar moet natuurlijk ook een lekkere latte bij. Ik had nog niet ontbeten dus dat compenseert gelukkig een beetje.

We halen Johnny van school, en brengen Frankey tegelijk naar de peuterspeelzaal. Johnny eet een broodje en mag weer naar school. M’n moeder, Miya en ik rijden door naar de stad waar ik nog even een broodje carpaccio wegwerk (pesto = life).

Wanneer de jongens uit schooltje komen willen ze een stukje appeltaart, oke mama ook een klein stukje…

Ik was van plan spinazie gehaktbal en aardappelen te eten maar 2 kleine mensjes wilden zooo graag pannenkoeken, dur vooruit, oma is er, feest!

Ik eet 1,5 pannenkoek met een beetje kaneelsuiker maar zit nog vol van de appeltaart, en ben ook niet zo’n fan van ‘zoet’ avond eten.

Wanneer de kindjes op bed liggen ruim ik de boel op en schrijf ik de blog van vorige week. Wanneer ik achter de laptop zit heb ik altijd de behoefte om te eten, en ik had nog behoefte aan wat hartigs en werk zo 3 snack a jacks barbecue weg, oeps.

Ik was van plan om nog te sporten, maar het duurde wat langer dan verwacht, dus helaas, een bakje kwark en naar bed.

 

Woensdag

Na al het gesnack van gister tijd voor een goed ontbijt, m’n vertrouwde bakje kwark. Vannacht is redelijk verlopen, ik mocht slapen van 00:30 – 04:00 en van 4:00 – 7:30. Voor mijn doen redelijk uitgeslapen. Maar blehhh wat is het vies weer. We hebben alleen Johnny uit school gehaald en de rest van de dag hangen we wat op de bank.

Wanneer ik zo moe ben vraagt mijn lichaam om suikers en het is moeilijk om dat tegen te gaan. We eten nog een restje appeltaart met z’n allenJ.

Met het gevoel dat ik de laatste tijd wat geleefd wordt moet ik er echt even wat vaker uit, niet dat dat helpt bij alle dingen die te doen zijn, want daar is alleen maar minder tijd voor, maar het geeft wel veel positieve energie.

We gaan even lekker uiteten! Niet heel fantastisch maar ideaal voor de kindjes, bij de wok. Ik eet wat stukjes kipfilet en paprika van de grill, sneak wat patatjes van de kinderen, en eet als toetje denk ik wel een hele ananas en meloen. Oke, en een bolletje straciatella ijs.

Wanneer thuis de kindjes op bed liggen plof ik op de bank, kapot! Ik kijk wat tv, eet nog een bakje kwark en ga naar bed.

 

Donderdag

Zo’n slechte nacht hebben we nog nooit gehad! Ik denk dat alle buikjes een beetje van streek waren van het eten. Miya onrustig en vaak moeten voeden, en Johnny moest 2 x overgeven. Donderdag breng ik normaal de kindjes naar school maar Johnny en ik bleven nog even tot 9 uur liggen. Eenmaal opgestart ging het wat beter, en wat is het heerlijk weer, zon! Wat geeft dat toch veel energie. Toen we Frankey hadden opgehaald wilde Johnny ’s middags ook wel weer naar school.

Johnny naar school, Frankey en Miya even tegelijk in bed, en ik ook een uurtje slapen, heerlijk!

Deze avond aten we weer bij mijn schoonmoeder, aardappelen, kip en spinazie. Voor de smaak at ik er een beetje curry bij, geen toetje voor mijJ .

Eenmaal thuis en de kindjes op bed was het tijd om weer de was bij te werken, het weekendrecept uit te werken(met ineens 10 biscuitjes en 2 stukjes pure chocola?!), en nog even te sporten, want dat is al veel te lang geleden. Het is dan al half 12, snel nog bakje kwark, en naar bed.

 

Vrijdag

Tijd voor de boodschappen, maar ik ben het lijstje vergeten! Een paar dingen voor het avondeten heb ik onthouden maar de rest is gokken. Zonder lijstje ben ik altijd bang dat we dingen over houden en eventueel weg moeten gooien (sorry, ik ben heel erg datumgericht), en we te veel lekker dingetjes meenemen. We hebben het goed doorstaan! Wel een lekker koffiebroodje meegenomen, dat Nespresso apparaat doet mij niet veel goeds!

‘ s avonds hebben we een verjaardag, en ze hebben daar altijd zooooo lekker eten! Het was al erg lang geleden, dus ik gaf lekker toe, ik heb denk ik 2 borden met Surinaamse nasi en bami gehad, heerlijk! Ook heb ik nog een appeltaartje gehad, maar die is grotendeels opgegeten door de jongensJ (Fieww..).

Ik ga rond 10 uur met de kindjes naar huis, eenmaal in bed, lig ik moe op de bank en neem ik nog wat kwark.

 

Zaterdag

Ik denk dat Miya wat oververmoeid was want die heb ik elke 2 uur bij mij in bed gehad, helemaal overstuur. We doen lekker rustig aan vandaag. We proberen vanavond de nieuwe stampotmix van de Lidl(zie IG-post), echt een superaanrader, de kindjes vonden het ook heerlijk!

Dan is het tijd om even om te kleden, een make-upje op te doen, want moeders gaat even de deur uit!

Een vriendin is verhuisd en ik moet even haar nieuwe huisje bekijken, een andere vriendin is daar ook al, hun gingen even uiteten. Ik schuif later aan en bestel een wijntje, maar die was echt niet lekker, dus kon ik laten staan.

Wanneer we het huisje gaan bekijken (-Kylie, echt prachtig!) drinken we wel een lekker wijntje (1, want we zijn weer met de auto), en snack ik een paar stokbroodjes met pesto. Wanneer ik thuis kom is het alweer kwart voor 2, dat wordt een kort nachtje….

 

Zondag

Ik ben weer helemaal opgeladen met positieve energie, en ik ben even langer blijven liggen. Ik doe de bekende broodjes weer in de oven en even lekker quality-timen met het gezin. Ik was van plan de hele dag lekker te luieren, maar wanneer dat het plan is ga ik juist van alles doen. Het werd eerder een klusjes dag. Speelgoedkist verzaagd, nieuwe noppen onder de stoelen, een nieuw stuk vloer afgetaped voor impregneren (het impregneersel was op dus het duurde even ..), en toen was het voetbaltijd (niet voor mij, ha!). We kregen visite, en ik maakte broodjes kip en falafel.

De kindjes allemaal in bad, en op naar een nieuwe week!

De wijn van gister was zo lekker dat ik zelf ook een flesje heb gehaald. Ik had zin in een gezellig avondje met wijn en hapjes, maar we eindigden allebei knock-out op de bank.

 

Maandag

Een redelijk nachtje, een nieuwe week, vol nieuwe inspiratie. Ik weet niet of het is omdat ik geen zin heb om andere dingen te doen, maar ik ben de hele tijd bezig met nieuwe dingen in huis. Nu hebben we besloten om een muurtje in de woonkamer te gaan verven, mooi klusje voor als de kindjes in bed liggen vanavond.

We hebben een standaard dagje met school halen en brengen, broodjes eten, voedingen, slaapjes, etc.

Ik schrob nog even het stuk vloer zodat ik die vanavond kan impregneren.

We eten ’s avonds de gehaktbal die we eigenlijk dinsdag al zouden eten, (ingevroren, super tip! Smaken precies hetzelfde), met aardappels, spinazie en appelmoes (bij deze combinatie ben ik er nog steeds niet van af, ik at vroeger alles met appelmoes, en he beter dan jus toch?)

Kindjes in bed, en tijd voor klusjes! Ik impregneer de vloer en wil de muur gaan verven. Ik was even vergeten hoe vervelend afplakken was. Een uur later is het tijd om te gaan verven (22:45!). Het is super gekke verf, net klei, na 2 uren bikkelen is de pot leeg en zijn we niet tevreden over de muur. Maar hey wel een workout van 2 uren. gehad Het andere leuke klusje is het schoonmaken van alle bende. Oja ik moest ook nog een 2e laag impregneren. Miya geeft om 01:45 dat het tijd is om naar boven te gaan, welterusten!

 

 

Het resultaat van deze week:

Ik heb de afgelopen week mijn voeding niet getrackd en ben ook (mede daardoor) een beetje uit de bocht geschoten, veel (guilty pleasure) maria biscuits, pure chocolade en snack a jacks. Met het idee dat die toch niet zo veel calorieën bevatten en de pure chocolade variant gezonder is. Tot mijn verbazing gaf de weegschaal vanochtend toch 61,9kg aan, en zag ik de eerste lijnen terug komen, dus toch wat afgevallen, ‘een nieuwe categorie’. Aangezien gewicht erg schommelt door hormonen, vocht en dergelijke richt ik mij niet op een bepaald getal maar op categorieën. Nu val ik voor mij in de categorie 61-63. Hiervoor in de categorie 62-63,5. De aankomende week even goed op de voeding letten en minimaal 2 keer sporten, let’s do this!

Reactie schrijven

Commentaren: 0