· 

Fitmom week 1!

Hoe zag mijn week er uit als ‘fitmom’? Ik neem jullie mee!

Ik richt mij vooral op de aspecten van voeding en beweging want daar creëer je een fitmom mee!

 

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben gelezen wil ik wat kilo’s kwijt en het sporten weer wat oppakken. Hoe is dat mij deze week vergaan? Het allerbelangrijkste is dat ik tevreden op de week terug kijk, want bovenal, hoe gezond je ook eet, weegt, of hoeveel je ook sport, tevreden en gelukkig zijn is het aller- allerbelangrijkste.

 

Dinsdag

Pfoe wat een nacht… Miya werd weer 3 x wakker vannacht. Na dat ik haar om half 7 voor het laatst had gevoed heb ik haar weer terug in bedje gelegd.

Om half 9 werd ik wakker van het getrippel van de middelste, die had al beneden een broodje gegeten en kwam mij gezellig wakker makenJ. Snel de kamer uit voordat Miya weer wakker wordt. De oudste is al naar school.

 

Beneden meteen maar even de wasmachine aangezet, vaatwasser uitgeruimd en tijd voor ontbijt! Een liter koffie en 500 gram kwark met amandelen en appel moeten mij vandaag wel op de been houden! Of in ieder geval de ochtend. Ondertussen heb ik ook al weer 10 x geknuffeld met de middelste, en zijn we begonnen met pottytraining, woehoee! (lees 100x naar het potje lopen, legen, dweilen, wassen wassen en wassen, over beweging gesproken, maar hij doet het super!).

 

Half 10, Miya wakker, Frankey (middelste) onder de douche, zelf douchen en aankleden, Miya aankleden en weer naar beneden, nog ff snel een make-uppie op doen en we kunnen de dag weer door. Half 11 Miya even fruit geven, snel de was nog even ophangen, broodtrommeltje klaarmaken, jassen aan en naar school!

Helaas moeten we deze week met de auto omdat Frankey’s hielen open liggen. Geen beweging hier dus!

 

12:15 Frankey gedropt en Johnny (oudste) mee naar huis. Hij ziet nog een beetje witjes, en juf raadt mij aan hem de middag thuis te houden. Thuis jassen allemaal weer uit, hij eet z’n broodje en wil daarna even lekker op de bank liggen. Ik eet mijn tussendoortje en zo kan ik even snel een stofzuiger door het huis werken!

 

13:15 Miya voeden en naar bedje brengen. Even tijd om aan de blog te werken en oja lunchen! Er is nog wat couscous met kipfilet en avocado over van gisteravond, lekkerrr! Om 3 uur de jassen allemaal weer aan, de auto in, en Frankey ophalen.

 

15:45 Jassen uit! Met z’n allen wat drinken, voor de boys een koekje, en voor mama een banaan want ik heb energie nodig! Ik ga de vloer schrobben. Wat? Ja echt. Tegel voor tegel met een schuurspons en tandenborstel, daarna nog 2x afnemen en daarna nog drogen. We hebben een prachtige natuurstenen vloer, maar die is nog nooit geïmpregneerd, dus dat leek me een leuk klusje voordat Miya gaat kruipen. Dit betekent elke tegel schrobben, 2 x impregneren en 2x een beschermlaag. Onze woonkamer is 120m2 dus ik ben nog wel even bezig. Vandaag ben ik begonnen met de eerst 10 tegels te schrobben. En oja ook natuurlijk de kinderen ervandaan zien te houden.

 

Half 5 snel de spulletjes inpakken en weeeeer iedereen jassen aan! We gaan bij schoonmoeders eten. We eten aardappels met bloemkoel en een burger, prima!

Het stukje chocoladetaart sla ik over, maar pik wel een inimini hapje van Frankey, ideaal kinderen!

 

Half 8 thuis, hup iedereen in de pyjama, verhaaltjes lezen, Miya voeden en om half 9 me-time! En dat betekent sporten! Ik doe mijn eigen home-workout, breng de eerste impregneer laag aan op de vloer en zit om 10 uur lekker aan een bakje kwark. Ik doe nog even wat voor de blog en ga om 12 uur naar bed (I know veel te laat!). Miya wordt wakker, even voeden, en weer slapen, op naar een nieuwe dag!

 

Woensdag

Yessss! Een goede nacht. Dat scheelt ZO-VEEL. Met 5 uurtjes slaap achter elkaar voel ik mij als herboren! Miya werd 5 uur en 8 uur wakker en we gaan lekker douchen en aankleden, Johnny blijft nog een dagje thuis. Eenmaal beneden natuurlijk weer wassen (dit doe ik overigens de hele dag door, denk minimaal 4 wasjes per dag?:P) , vaatwasser uitruimen, etc.

Na hetzelfde ontbijtje is het tijd voor het huishouden! Ik hou van een schoon huis maar vind het zooooo ondankbaar werk, je draait je om en het is alweer vies.

Als je stofzuiger ook 3 keer wordt afgepakt, je doekjes zomaar verdwijnen, je ondertussen rijstwafels moet pakken en weer de kruimels daarvan moet opruimen, je mee moet naar de wc, ondertussen 6 knuffels aan alle 3 uitdeelt, 100x bukt om hetzelfde speeltje weer op te pakken, je een huilende baby moet helpen omdat die weer in de knoop zit in het speelkleed, duurt het wel heeeeel lang. Adem in adem uit en accepteer dat je huis niet constant shined.

Miya heeft ondertussen haar fruit weer gehad en geslapen (half uurtje, hoe overleeft ze….) We eten een tussendoortje, nootjes voor mij en fruit voor de kinders. Geen slapende kinderen, dus we kunnen boven aan de slag. We gaan onze kamer eens verbouwen, bedden, commode, matrassen, kasten slepen, stofzuigen, ragen, zo! Onze slaapkamer is verdeeld, en Miya kan ons nu niet meer zien van uit haar bedje, wie weet gaat dit helpen!

Tijd voor de lunch, crackers met kipfilet voor mij, niks spannends, maar dat is eigenlijk ook prima voor mij! Ik lust niet veel, en vaak hetzelfde eten betekent voor mij ook dat ik er niet zoveel bij na hoef te denken. Ondertussen voer ik discussies over wie chocopasta, pindakaas of muisjes op brood wilt, en probeer ik ze aan tafel te houden.

 

Na de lunch Miya even voeden en weer een poging tot slapen brengen. Ik werk weer even aan de blog en dan kom ik er achter dat de pampers op zijn! Hup allemaal jassen aan en naar de winkel!

Als we thuis komen is het al weer tijd om eten te koken, altijd fijn dat de kindjes dan hangerig zijn en alle 3 mijn aandacht willen, dus ik ren lekker heen en weer! Wat staat er op het menu? Rundergehakt met aardappelen en boontjes in tomatensaus(lekker! Binnenkort het recept)

Tijdens het toetje (van de jongens) zetten we vaak een muziekje aan en dit eindigt vaak in een dansfeestje. Om 7 uur naar boven, pyjamas aan, verhaaltjes lezen en naar bed! Miya nog even in bad, voeden en ook lekker naar bed.

 

Half 9 zit ik op de bank en he bah, het avondeten moet nog opgeruimd, snel snel, ook nog even alle was bij elkaar rapen, het speelgoed opruimen en dan nog even de vloer impregneren! De rest van de avond ben ik was vouwen en eet ik mijn vertrouwde bakje kwark. Om kwart voor 12 hoor ik Miya huilen, dus snel klaar maken voor bed en voeden.

 

Donderdag

Mijn beurt om Johnny en Frankey naar school te brengen. 9 uur(!) schrik ik wakker! Verslapen! Dit haat ik zo! Ik moet in coma hebben gelegen van de afgelopen nacht. Het was weer elk uur feest, sliepen we eindelijk, werd Johnny ook nog om 5 uur wakker met een zeer oor. Enfin. Frankey vindt schooltje superleuk dus hup kleren aan broodje naar binnen werken, tandjes poetsen en we waren half 10 op school!

 

Thuis, Miya en Johnny ook in de kleren, die voelde zich weer wat beter dus wilde toch wel ’s middags naar school. Snel samen ontbijten, crackers met 30+ kaas voor mij, even bloemetjes halen en Frankey ophalen.

Tijd voor alweer een broodje voor de jongens en Miya eet fruit, ik eet later wel weer, nu snel maar een paar nootjes.

Allemaal weer de jassen aan want nu gaat Johnny naar school. Eenmaal thuis voer ik met Frankey een strijd omdat hij niet wil slapen (6x trap op en af). Hij heeft geluk, papa komt toevallig net thuis, en hij mag even mee op padJ. Ik voed Miya en die gaat lekker slapen. Nog even snel werken aan de blog, lunchen, en de wekelijkse boodschappenlijst maken, elke keer weer een uitdaging opzich!

 

3 uur, tijd om Johnny weer op te halen, ik probeer Miya te vermaken en ik speel met Johnny een spelletje. We drinken wat, Johnny een koekje en ik 2 crackers met fruitspread. Oja, de bedden moeten nog opgemaakt…..

 

Vandaag op tijd koken want mama heeft een feeeeeestje!! Eigenlijk niet zo’n leuk feestje want het is een afscheidsfeestje; ik moet mijn beste vriendinnetje weer 3 maanden missen! We eten de ovenplaat met groenten en krieltjes (zie recept op de blog) met kip! Snel de tafel afruimen, zelf even omkleden(iets zonder groentespetters en snot), Miya in pyjama en voeden, de jongens een kusje, en gaan!

 

Op het feestje drink ik 1 wijntje (auto-issues), en eet ik een bitterbal en kaassoufle, wat ik dacht dat een kipnugget was. Maar goed dat ik met de auto was want het was super gezellig, en dat waren anders zeker meer wijntjes geworden!

Kwart voor 1 thuis en dit keer geen kwark, ‘uitgaan’ voedsel it was, ik denk 2 kindermaxi’s(sorry kinders) en 2 kaneelkoekjes (die had ik dicht gelaten voor visite, maar vond mijn vriend wel lekker helaas. Eenmaal open kan ik er moeilijk van afblijven). Na een gesprek met de hond probeer ik zachtjes te gaan slapen, maar Miya heeft mij gehoord (geroken?!), even voeden, en voorbereiden op weer een hopeloos nachtje….

 

Vrijdag

7 uur. Yes! Een goede nacht! Maar toch voel ik me nog niet geweldig. Misschien moet ik het advies van mijn zus, dokter Sanne, nu wel eens serieus gaan nemen. Ik ga maar eens die vitamine D slikken (i.v.m. de borstvoeding), en omdat het 1+1 gratis was bij de kruidvat ook maar die vitamine B pillen.

 

Half 9 komt Frankey weer lief trippelend de kamer binnen, we doen rustig aan, douchen, aankleden, ontbijten, weer crackers met kaas voor mij, en tijd voor het volgende stukje vloer! Schrobben it is..Nog even een koffietje en Belvita Biscuit voor mij, Miya fruit en een slaapje en we kunnen Johnny ophalen! Voor niks, papa staat er ook en ze gaan samen op pad.

 

Eenmaal thuis probeer ik Frankey af te leiden met een potje memory want die wilde natuurlijk ook mee. Ik voed Miya nog even en die gaat nog even slapen, wij eten een broodje, en dan is het tijd voor boodschappen met de hele familie!

We gaan altijd naar de Lidl, en wat we dan nog missen halen we bij de AH. Gelukkig heb ik een boodschappenlijstje en heb ik gegeten anders kan ik al dat lekkers moeilijk weerstaan.

Eenmaal thuis is het al weer etenstijd! Snel de boodschappen opruimen en koken, niet zo uitgebreid; we doen lekker patatjes uit de oven met een kipburger en sla!

 

Na onze avonddansjes, het eten opgeruimd is, de kindjes weer hun avondritueel hebben gehad, is het weer me-time! Of zal ik zeggen, vloer-time! Ik doe een laagje impregneersel erop, doe mijn home-workout oefeningen en plof op de bank. Er zit mij een flesje wijn aan te staren, en iets doet mij snakken naar dat gemiste wijntje van gisteren. Geopend! 1 glaasje, want Miya mag niet dronken worden. Daarnaast neem ik nog een schaaltje chippies.

Om 12 uur naar bed.

 

Zaterdag

We hebben weer lekker lopen spoken vannacht, of nou ja Miya. Na de voeding van 6 uur? Heb ik haar weer teruggelegd en we sliepen allemaal tot half 10, heerlijk! Daarna nog heerlijk lekker op de bank lopen hangen, lekker ontbeten, voor mij een bak kwark en koffie, en om 12 uur toch maar even aan gaan kleden.

Johnny was met papa mee naar voetbal en Frankey en ik hebben hele dag met de duplo lopen bouwen.

Om 3 uur begin ik aan de saus voor de spaghetti Bolognese (binnenkort op de blog!), deze laat ik lekker tot etenstijd pruttelen. Ook maak ik weer een voorraad hapjes voor Miya. Ik krijg Frankey ‘smiddags tegelijk met Miya op bed en ben zelf ook niet zo actief, googlen voor vakantiessss!

 

Tegen etenstijd hoef ik alleen nog maar de pasta aan te zetten. Na het eten en het avondritueel met de kinders is het tijd om weer een hoop was te vouwen, de bende op te ruimen en nog een laagje op de vloer aan te brengen (yessss nu bijna 20m2 gehad!) Hubby is home dus tijd voor een luie avond met een filmpje, en oja er stond nog een fles wijn open! 1 glaasje dan.

Half 1, bedtijd!

 

Zondag

Exact dezelfde nacht als de nacht hiervoor (wanneer begrijpt ze weer wat doorslapen is?!!). We ontbijten lekker met z’n allen aan tafel met broodjes uit de oven (een minicroissant, en 2 mini bolletjes voor mij)en weer heeel veeel koffie!

 

Snel even aankleden, want ons beste vriendinnetje wilde ook nog even gedag zeggen tegen de kindjes! We drinken koffie, eten een cakeje (wij halen altijd het beste qua voeding in elkaar naar boven) en spelen spelletjes met de kids!

 

Als we afscheid hebben genomen van Iris, voed ik Miya die vervolgens nog even een klein slaapje doet. Frankey gaat ook naar bed en ik sneak nadat Miya wakker is geworden er met Johnny en Miya tussen uit, snel nog even scoren bij de Mediamarkt BTW-dagen. Zonder succes!!! Ik ging voor een Nespresso apparaat, wordt de laatste gewoon voor mijn neus weggekaapt, snel naar de overkant naar de BCC, gevonden, die gaan dan mee met de laagste prijs die je hebt gevonden, NOT! Stond niet op de website van Mediamarkt, dus telde niet. Johnny probeerde me met zijn plas-trics ook nog een lunchroom in te sneaken, dus maar snel naar huis. Hup kinderwagen weer inklappen, kinders in de auto, en,…… langs de mac! Oke, alleen een cappuccino doen, die koffie van de mac is gewoon goed, Johnny kon ik blij maken met een milkshake.

 

Eenmaal thuis maak ik de allerlekkerste enchilada’s (binnenkort op de blog), volgen we weer het gehele avondritueel en plof ik om half 9 op de bank. Shit, de 28e alweer, moet nu toch echt maar is aan die belastingshizzle gaan werken. En dat was de zondagavond! Trots en voldaan sluit ik de avond om half 12 af met een sinaasappel en een bakje kwark, en een bestelling voor een Nespresso-apparaat.

 

Maandag

Het was mij het feestelijke nachtje wel weer! Na de wijntjes en de chippies van het weekend probeer ik de draad weer op te pakken. We beginnen de dag weer met een lekkere bak kwark nadat Frankey mij weer lief heeft gewekt.

We kleden ons allemaal aan en ik doe even snel een rondje huishouden.

Om kwart voor 12 nadat Miya haar fruit en slaapje weer heeft gehad gaan we Johnny ophalen, helaas nog steeds met de auto omdat Frankey nog steeds geen schoenen aankan en op slippers leeft:).

Als we thuiskomen zie ik de pakketbezorger, YES! Het koffiezetapparaat. Snel installeren, ondertussen hangen er 2 jongetjes aan mijn benen die zo graag willen meehelpen maar die dit eigenlijke niet kunnen en ik dus in het gareel probeer te houden.

De jongens eten een broodje en ik 4 maiswafels met kipfilet. Ik test even een Latte en daarna is het tijd om met mijn kudde (zoals de dokter het noemde) naar de dokter te gaan. Allemaal jassen aan uit aan uit, auto in uit in uit, oja en nog even snel naar de winkel.

Na dat ik Frankey en Miya’s slaapje heb uit moeten stellen zijn ze niet te genieten, dus probeer ik ze nog even in bed te krijgen. Ik test nog maar even een latte en maak voor Johnny een babyccino. Koekje erbij mama? Prima jongen, ik eet twee biscuitjes en twee schuimpjes (die we per ongeluk uit de winkel hadden meegenomen).

 

Kindjes weer wakker, tijd om te koken! Vandaag weer een easydinner, krieltjes en kip in de braadzak, en broccoli in de stomer!

Vervolgens volgt weer het avondritueel. Als de kindjes op bed liggen zet ik de kasten plus inhoud weer terug op het stukje vloer dat klaar is. Vervolgens werk ik nog even aan de blog. Ik wilde nog even sporten, dat is alweer een paar dagen geleden maar volgens mij ben ik de afgelopen dagen genoeg in beweging geweest! Het is al zo laat, alleen een bakje kwark een groene thee en naar bed!

 

 

Het resultaat van de eerste week

De weegschaal zegt -0,3kg. Dit zegt niet heel veel, kan een glas water meer of minder zijn. Maar overall ben ik tevreden want ik heb ook het sporten weer wat opgepakt. Ik heb aan het begin van deze week mijn energiebehoefte berekend, maar deze wist ik natuurlijk niet precies in verband met de borstvoeding. Ik heb gedurende de week mijn voeding nauwkeurig bijgehouden en ongeveer 2600Kcal per dag verbruikt. Wil ik een halve kilo per week afvallen, dan moet ik 500kcal per dag minderen. Dit is wel het maximum aantal kilo’s per week in verband met vrijkomende afvalstoffen tijdens het afvalproces die gevaarlijk kunnen zijn voor mijn baby. I know what to do de aankomende weken! Lezen jullie mee?

 

 

*De BLOG werd superrrrrrr lang dus ik heb het hier en daar wat ingekort.

Ondertussen begeleid ik mijn cliënten via WhatsApp, doe ik nog 100x wassen en was ophangen, heen en weer sjouwen, knuffel ik nog 100000 x meer met de kindjes, los ik ruzies op, zet ik ze op de gang, voer ik discussies, doe ik dansjes met ze, haal ik ze van de stoelen en banken of, ren ik achter ze aan als ze niet luisteren, sjouw ik met de maxicosi, doe ik ‘een damespaard een herenpaard’ 10 x per dag, til ik ze naar boven als ze niet trap willen lopen, en nog heel veel meer met heel veel liefde!

En oja ik eet nog wel wat vaker tussendoortjes, binnenkort alles exact in een voedingsdagboekje!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Linda (woensdag, 31 januari 2018 10:28)

    Wat leuk geschreven char!! En wat heb jij drukke dagen zo *denkt nog even heel goed na over drie kindjes ooit* �