· 

Fitmom?

 

 

 

 

Ik geef advies over fit zijn of fit worden, maar hoe fit ben ik eigenlijk zelf? En hoe combineer ik dit met het ooooo zo drukke moederleven met 3 kindjes? Misschien is dat juist hetgeen dat mij fit houdt! ;)

 

Hier op de blog vind je elke week een blog over hoe mijn leven als ' fitmom' die week er uit zag.

 

 

 

 

De start

Fitmom...Een term die je vast al heel vaak bent tegen gekomen. Ben ik er 1? Het is maar net welk beeld je zelf hebt van een fitmom.

 

Toen ik na mijn tweede zwangerschap 13 kilo was afgevallen, gezond at en sportte, voelde ik mij letterlijk een ‘fitmom’. Het was vooral de energie waardoor ik mij een fitmom voelde. Ik rende, klauterde, danste net zo hard als m’n kindjes! Ook al had ik gebroken nachten van ons tweede kindje (die pas met 2 jaar doorsliep), ik kon het aan en genoot er zo van!

 

Nu ons derde kindje is geboren, wil ik mij weer net zo voelen. Ik moet zeggen dat ik mij had voorgenomen om tijdens de derde zwangerschap door te gaan met sporten en super gezond eten, maar hé hormooooonesssss…..

 

Miya (nr.3) is nu 7 maanden oud, en na 4 maanden was ik alweer op mijn oude gewicht (lang leven de borstvoeding!). Maar gewicht zegt niet alles.  In 4 maanden tijd van 85 naar 60 kilo, 25 kilo in zo’n korte tijd, dat doet wat met het lichaam; los vel, slappe spieren, etc. (laten we de bijkomende hormoonveranderingen niet vergeten).

 

Nu ons leven weer een beetje in balans is en Miya wat meer bijvoeding krijgt wil ik toch echt mijn fitte lijf weer terug. Redelijk gezond eten deed ik al aangezien ons meisje de juiste voedingstoffen nodig had, maar sporten schoot er een beetje bij in.

Wanneer de meeste kindjes met 4 maanden doorslapen is die van mij er juist mee gestopt, en ik kan je vertellen, slaap is belangrijk voor een fit bestaan (later meer over THE importance of sleep)!

Ondanks de gebrek aan slaap, wil ik het toch zeker proberen! De energie die ik uit het sporten en de juiste voeding haal, zal mij alleen maar helpen!

 

In de afgelopen weken ben ik weer een beetje aangekomen (mede door het gebrek aan slaap). Mijn doel is om weer richting de 60 Kg te gaan met gezonde voeding, daar voel ik mij het meest prettig bij. Weer lekker sporten, om zo strak mogelijk in mijn (losse) velletje te zitten:) en natuurlijk weer zo veel mogelijk energie te krijgen!

 

Mijn startgegevens:

 

Lengte: 171 cm (die zal niet heel veel veranderen)

Gewicht: 63 Kg

Middelomtrek: 78 cm

Heupomtrek: 98 cm

 

Wil jij volgen hoe ik de draad weer op pak? Ik zal elke dinsdag (in het kader van #transformationtuesday) een nieuwe blog droppen. Hierin kan je mijn progressie per week volgen, hoe mijn week eruit ziet als ‘fitmom’ qua voeding en beweging, af en toe een voedingsdagboekje lezen, en natuurlijke mijn struggles lezen en hoe ik daarmee omga.

 

................................................................................................................................................................................

 

Er verandert  veel in ons leven en met je lichaam als moeder, ben je ergens niet tevreden over? Maak er het beste van! Heb je een flubberbuikje  of striae en vind je het niet mooi? We kunnen wel elke dag in de spiegel kijken en er een hekel aan hebben, of proberen er het beste van te maken! Gezonde voeding en  lekker sporten!

 

Wil jij ook meer energie? Dansen en springen en gek doen met je kindjes zonder dat je er moe van wordt? Dragen wat jij leuk vindt? Dingen niet hoeven te verhullen? Advies bij voeding en beweging in combinatie met het moederleven (denk aan lekker thuis kunnen sporten, geen aparte avondmalen koken, de juiste voeding in combinatie met borstvoeding,etc.)

 

Meld je aan, en met code FITMOM40 krijg je 40% korting op 1 van onze programma’s!

 

 

 

Liefs, mama Lot


Reactie schrijven

Commentaren: 0