· 

Een stukje vlees of groente op je bord, hoe bereid jij jouw eten?

 

De keuze voor gezonde producten is stap 1, maar het is vaak wel lekker en soms ook noodzakelijk om deze te bereiden.  Maar hoe? De bereidingstechniek bepaald of je gezond gekozen product ook echt wel zo gezond blijft. Daarnaast kan je ook een ongezond product toch op een slimmere manier bereiden om de ‘schade’ te beperken.

 

Bakken, braden, frituren, grillen, stomen, koken, .. Zoveel manieren om je eten te bereiden, en dan zijn er ook nog vele soorten attributen om ze op deze manieren te bereiden;  denk aan de oven, barbecue, frituurpan, stoomkoker, Airfryer, grillpan, de o-zo- gewone kookpan en nog veel meer!

 

Wat is de nou de beste keuze? Dat is wat jij het belangrijkst vindt. Wil je de gezondste keuze, wil je de lekkerste keuze, wil je de keuze dat de meeste vitamines en mineralen behouden blijven? Zie dan hier het overzicht om jouw keuze te bepalen.

 

 

 

*TIP: Er zijn van die hele handige braadzakken. Deze kan je volgooien met wat je maar lekker vindt; vlees, groente, aardappelen, kruiden, noem het maar op! 

 

Dit is erg handig als je bijvoorbeeld de inname van calorieën aan vet wil minderen bij je avondmaal (1 eetlepel olijfolie bevat al snel +/- 100 kcal).


Reactie schrijven

Commentaren: 0